Apa de nucă de cocos este în sensul cel mai adevărat al cuvântului pe buzele tuturor. De ce? Pentru că este sănătoasă, are gust delicios și ne ajută în lupta împotriva kilogramelor în plus.
Stelele de la Hollywood o beau de mult timp. Apa de nucă de cocos are un gust revigorant, puține calorii şi multe substanțe nutritive importante și valoroase care ne ajută la pierderea în greutate sănătoasă.
Ce este apa de nucă de cocos?
Apa de nucă de cocos este un lichid transparent, limpede, care este extras din nucă de cocos imatură, verde. Nu trebuie confundat cu laptele de nucă de cocos, care este alb, fabricat din nucă de cocos coaptă și este bogat în calorii. În medie, apa de nucă de cocos are între 17 și 20 de calorii pe 100 ml, dar conține substanțe nutritive importante, cum ar fi fier, potasiu, sodiu, magneziu și calciu.
Ce efect are apa de nucă de cocos?
Apa de nucă de cocos și ingredientele sale nu numai că întăresc sistemul nervos și regenerează celulele, dar are efecte benefice asupra pielii şi părului, ajută la detoxifiere, diminuează apetitul și este de folos împotriva celulitei. Datorită conţinutului bogat în minerale și nutrienți, este băutura perfectă pentru sportivi, care poate înlocui băuturile izotonice sintetice. Pentru sportivii de anduranță, apa de nucă de cocos este, prin urmare, bună, deoarece este bine absorbită de stomac datorită acidității sale scăzute și este foarte bine tolerată de organism.
Cinci motive pentru care ne place apa de nucă de cocos:
1. Are un pH bazic și este ideală ca o băutură izotonică după exercițiile fizice.
2. Conține o proporție mare de fibre, hidratează, curaţă organismul și are un efect pozitiv asupra digestiei.
3. Are un gust bun și este, de asemenea, o alimentație sănătoasă! Perfectă pentru prepararea piureurilor.
4. Aduce organismul în echilibru electrolitic. Conținutul de potasiu scade tensiunea arterială.
5. Apa de nucă de cocos este o băutură detoxifiantă perfectă. Consumul ei ajută pielea şi părul să strălucească. (www.woman.at)

Ada Ionescu, RADOR