La Bonţida se deschide Festivalul Electric Castle 2019

Zeci de mii de fani sunt așteptați astăzi la deschiderea Electric Castle. Festivalul își va deschide oficial porțile peste o oră, însă mii de oameni au sosit deja în Bonțida, după cum transmite corespondentul nostru Claudiu Pădurean.

Reporter: În acest an festivalul Electric Castle are o zi în plus. Azi este ziua zero, cea în care vor urca pe scenă artiști precum Elder Brook, Grandmaster Flash, Dr Big sau Made from Scratch. Organizatorii au încercat să ofere o diversitate cât mai mare de genuri muzicale. Festivalul este organizat pe domeniul Castelului Banffy din Bonţida, un edificiu din secolul al XV-lea.

Organizatorii au amenajat o suprafață totală de 300.000 de metri pătrați; aceasta include 10 scene pentru muzicieni, spații pentru opt artiști internaționali specializați în new media, zonă gastronomică şi 17.000 de locuri pentru corturi în campingul festivalului; în Bonțida au fost amenajate 5.000 de locuri de parcare pentru mașini, însă fanii sunt invitați să vină cu autobuzele speciale puse la dispoziție de organizatori ori cu trenurile CFR care au program special și care vor opri în halta din Bonțida pe durata festivalului./apuscasu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 iulie