Raed Arafat a prezentat câteva măsuri pe termen scurt pentru eficientizarea timpilor de răspuns în situaţii critice

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a prezentat câteva măsuri pe termen scurt pentru eficientizarea timpilor de răspuns în situaţii critice, ca urmare a cazului de la Caracal. Reporterul RRA, Alexandru Buzică, a urmărit declaraţiile şi este acum în direct. Bună ziua!

Reporter: Bună ziua! Într-adevăr, a fost convocat Comitetul condus de Raed Arafat în cazul apelurilor de urgență. Reprezentanții grupului au avut primele discuții și au înaintat primele propuneri către guvern. În 15 zile, declara Raed Arafat, se poate emite un raport care să includă care este situaţia actuală şi cum a acţionat STS, dar şi cum va trebui să acţioneze în viitor.

S-a discutat pe termen scurt şi despre aplicaţia STS care poate fi descărcată din librăria telefoanelor Smart Mobile, dar şi modificarea Advantage Mobile Discussion, o modificare care ar putea urma să fie impusă companiilor de telefon. Tot un lucru important este şi că trebuie modificat apelul 112, care în România, astăzi, înseamnă doar voce, dar în viitor va trebui să însemne şi date.

Aşa cum spuneai şi tu, cazul fetiţei din Caracal. Primele modificări vor fi la începutul lunii septembrie şi deja se lucrează la acest raport. Cu alte detalii vom reveni în radiojurnalele de astăzi.

Realizator: Mulţumim pentru informaţii. Alex Buzică!/aburtica/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 iulie