Microstagiunea estivală „La Strada!” continuă și în 2019 în Scuarul „Mircea cel Bătrân” din Municipiul Râmnicu Vâlcea

Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea și Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea vă invită și în acest an, în weekend-urile din perioada 3-24 august 2019, în Scuarul „Mircea cel Bătrân”, din zona centrală a orașului, la evenimente culturale. Această inițiativă reprezintă un mijloc prin intermediul căruia peisajul cultural vâlcean se diversifică cu o pată de culoare artistică, susținută de studenții Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca. Aceste reprezentații au ca specific, în primul rând, un mare grad de interactivitate cu publicul prin care sunt expuse spectatorilor forme teatrale alternative. Toate montările au la bază texte comice, cu o puternică tușă educațională, ele fiind destinate publicului de toate vârstele.

Râmnicenii și nu numai, sunt invitați să descopere prin intermediul acestor evenimente culturale, frumusețea teatrului, care reflectă un program ce a debutat în 2018, intitulat „La Strada” și are ca scop animarea vieții culturale a orașului în perioada estivală.

În acest weekend, pe data de 18 august, zona centrală din Râmnicu Vâlcea va fi animată prin intermediul spectacolului:

  • FRUMOASA DIN PĂDUREA ADORMITĂ

 Spectacol produs de Teatrul „Elvira Godeanu” Târgu Jiu,

 18 august 2019, ora 20:30

Împreună, încercăm să regândim poveștile copilăriei printr-o reîntoarcere la esența și motivația vieții: iubirea întru frumos. Altfel spus, ”Frumoasa din pădurea adormită” este o invitație la copilăria prezentului concomitent cu o întoarcere spontană la copilăria trecutului. A trecutului fiecăruia dintre noi, a prezentului copilăriei copiilor noștri. Nimic în plus. Doar chemarea de a sta, pentru o vreme, cu toții – copii și adulți – în frumosul poveștii născute din adevăr, spusă și trăită cu credință. Nimic complicat. Pe de-a întregul viu! – Mălina Andrei

Programul de închidere a microstagiunii estivale “La Strada” 2019:

Ziua IV – TRIXY SHOW (24 august 2019, ora 20:00)

Ce este un Trickster? Un jongleur, un farseur, un păcălitor, pus pe șotii, nebun, bufon, smecher…etc – un personaj care, cu un nume sau altul nu lipsește din tradiția culturală a niciunui popor. El este cel care, bătându-și joc, luând în derâdere ceea ce pentru alții pare serios și de neatins, inversează valorile și, în consecință, deși nu e niciodată agresiv sau violent, este foarte periculos pentru putere, pentru sistem. Arma lui este UMORUL. Răsturnând ordinea stabilită, sau impusă, el devine un factor de schimbare, deci de progres.

Vă așteptăm cu drag la teatru!

Pentru mai multe detalii privind activitatea Teatrului Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea și a Cinematografului „Geo Saizescu”, urmăriți:

https://www https://www.facebook.com/events/437701013486177/.arieltheatre.ro

https://www.facebook.com/cinemageosaizescuvl/

https://www.facebook.com/teatrul.ariel/