Coaliţia la putere s-a rupt, dar PSD a decis să rămână la Palatul Victoria și să aplice, în continuare, programul de guvernare. Decizia a fost luată în Comitetul executiv al partidului, după ce ALDE a anunțat oficial că părăsește cabinetul Dăncilă și că miniștrii săi vor demisiona mâine. Liderul social-democrat Viorica Dăncilă:
Viorica Dăncilă: Colegii au susținut că trebuie să continuăm guvernarea, avem responsabilitate față de cei care ne-au acordat votul în 2016, avem responsabilitate pentru implementarea programului de guvernare, o responsabilitate pe care ne-am asumat-o împreună cu ALDE, dar iată că trebuie să ducem mai departe aceste lucruri doar Partidul Social Democrat. Vom numi miniștrii interimari până vom face noi numiri în guvern.
Realizator: Premierul a mai confirmat că Ramona Mănescu, propusă de ALDE la Ministerul de Externe, va rămâne în cabinetul Dăncilă, iar dacă ceilalți trei miniștri ALDE vor pleca portofoliile lor vor fi preluate interimar de Niculae Bădălău, energie, Ioan Deneș, mediu și Radu Oprea, relația cu Parlamentul./ahincu/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (26 august)