Traficul rutier se va închide pe tronsoanele de altitudine de pe Transfăgărăşan şi Transalpina

Traficul rutier se va închide după acest week-end pe tronsoanele de altitudine de pe Transfăgărăşan şi Transalpina. Restricţionarea circulaţiei pe segmentele de la Bâlea Lac şi, respectiv, Obârşia Lotrului, se impune pentru siguranţa şoferilor, a precizat, pentru Radio România Actualităţi, directorul general al Companiei de Drumuri, Sorin Scarlat.

Sorin Scarlat: Vreau să anunţ că Transfăgărăşanul probabil va mai beneficia de o săptămână, maxim, de acces a tuturor turiştilor. Or să apară fenomene de polei, de îngheţ şi zăpadă. Există riscul ca din masivele sau din taluzele acelui drum să se desprindă pietre. Ăsta este momentul /motivul/ pentru care noi decidem să închidem acest drum, pentru a evita căderile de pietre pe autoturisme. Transalpina se află la o altitudine mai mare decât Transfăgărăşanul. Dacă lucrurile vor evolua în sensul negativ al prognozei, cu siguranţă există şi posibilitatea să închidem mai devreme.

Realizator: DN 7C Transfăgărăşan este în topul celor mai spectaculoase şosele din lume, în timp ce DN 67C Transalpina este cel mai înalt drum din România, precizează reporterul nostru, Alexandru Lancuzov./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 octombrie