Drapelul României va fi arborat pe cel mai înalt vârf din ţară

Drapelul României va fi arborat pe cel mai înalt vârf din ţară, vârful Moldoveanu din Munţii Făgăraş. Expediţia, la care va participa o echipă de alpinişti, formată din angajaţi ai MApN şi ai Ministerului de Interne din judeţul Covasna, va avea loc în următoarele două zile şi va marca încheierea activităţilor dedicate Zilei Armatei României şi Zilei Vânătorilor de Munte.

Echipa care va arbora tricolorul românesc pe Vârful Moldoveanu, la 2544 de metri, este formată din peste 30 de militari și polițiști din județul Covasna. Comandantul Batalionului 22 Vânători de Munte Cireșoaia, locotenent colonelul Vasile Popescu, a declarat că această ascensiune a devenit o tradiție pentru militarii unității.

Vasile Popescu: Expediţia de anul acesta în vârful Moldoveanu se înscrie în tradiția Batalionului 22 Vânători de Munte Cireșoaia, în sensul că a fost inițiat în anul 1996. An de an, militarii batalionului urcă pe diferite trasee din munții Făgăraș până pe Vârful Moldoveanu, pentru a marca cum se cuvine sărbătorirea Zilei Armatei și a Zilei Vânătorilor de Munte.

 Comisarul şef Sorin Anghelescu, împreună cu cinci polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Covasna, va face parte din echipa care va escalada Vârful Moldoveanu.

Sorin Anghelescu: A urca pe cel mai înalt vârf din țară este o oportunitate deosebită în viața orișicui, până la urmă, a o face prilejul unei asemenea sărbători și a o face practică sub drapel, pentru a-l arbora pe cel mai înalt vârf din țară, este un privilegiu și o onoare.(Reporter:Oana Negrea)/mnecula/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI -27 octombrie