Primul primar femeie al oraşului Bogota din Columbia s-a căsătorit cu iubita sa

Claudia Lopez a devenit soţia Angelicăi Lozano, avocat şi politician, şi a postat fotografiile de la ceremonie pe reţelele de socializare.
Claudia Lopez, 49 de ani, are două primate: este prima femeie din istorie care a fost aleasă primar al oraşului Bogota, în Columbia. Totodată, s-a căsătorit cu iubita ei, avocata şi politiciana Angélica Lozano. Fotografiile de la ceremonia civilă privată au fost postate pe reţelele de socializare: Lopez a descris ziua cea mare drept „cel mai fericit moment” din viaţa sa. Ea şi soţia sa au purtat câte un costum alb şi câte un buchet mic de flori.
„Te iubesc, divina mea Angelica! Îţi mulţumesc că exişti. Promit să te iubesc şi să te respect toată viaţa!”, a scris primarul ales. Lopez, devenită simbolul luptei împotriva corupţiei, şi-a exprimat gratitudinea pentru „anul minunat” pe care l-a avut: a obţinut diploma de doctorat, a fost aleasă primarul capitalei columbiene şi s-a măritat „cu iubirea vieţii ei”. Lopez, aleasă pe 27 octombrie, ar trebui să preia mandatul în luna ianuarie: este şi primul primar al Bogotei care şi-a recunoscut orientarea sexuală.
Acum cinci ani, a fost aleasă în Senatul columbian cu Green Alliance Party şi a candidat la preşedinţia partidului său în timpul alegerilor prezidenţiale din 2018, în Columbia. Proaspăta sa soţie, Angeliza Lozano, în 2014, a devenit primul parlamentar care s-a declarat lesbiană în mod deschis în Columbia şi abordează continuu problemele legate de drepturile homosexualilor şi lesbienelor. În aprilie 2016, Columbia a devenit a patra ţară din America de Sud care a legalizat căsătoria între persoanele de acelaşi sex.(www.vanityfair.it)

Traducerea: Oana Avram/oavram/vdraguta

RADOR (20 decembrie)