Drumul Naţional Valea Oltului va fi lărgit la patru benzi pe un tronson de 3 kilometri, între localităţile Boiţa şi Talmaciu, din judeţul Sibiu. Proiectul Ministerului Transporturilor urmează să fie aprobat într-o viitoare şedinţă de guvern, pentru că este lucrare de interes naţional. Contractul de 22 milioane de lei are termen de 9 luni. Ultimul proiect pentru lărgirea acestei şosele a fost în toamna anului 2016, tot în judeţul Sibiu, atunci când s-a modernizat un segment de 5 kilometri între Lazaret şi Boiţa.
Cum se circulă la această ora pe şoselele din ţară aflăm acum, în direct, de la reporterul nostru Alex Lancuzov. Bună dimineaţa, Alex! Te ascultăm!
Reporter: Bună dimineața! Lucrări de reparații cu restricții parțiale pe Drumul Național 7 la Câineni, în județul Vâlcea, drumarii repară parapetele de protecţie la kilometrul 230 cu trafic alternatic, până cel mai târziu la ora 16:00. Se merge mai greu pe Drumul Naţional 15, zona Luduş în judeţul Mureş, este un incendiu la un autocamion încărcat cu PAL melaminat pe DN 15 la Luduş – informează ISU Mureş. Trafic intens în coloană pe DN 1, la Floreşti şi la Jucu pe DN 1 în judeţul Cluj. La primăvară ar urma să înceapă lucrările de reparaţii capitale la podul de la Turda, podul peste Arieş pe DN 1 kilometrul 44. Din judeţul Suceava, accident cu două persoane rănite la ieşirea din municipiul Suceava spre Botoşani, zona Plopeni, este Drumul Naţional 29. În Ilfov, pe centura Bucureşti nord, lucrările pentru lufturile de dilataţie de la pasajul Chitila mai durează până la sfârşitul lunii. Se circulă îngreunat, în coloană, la intersecţiile de la Chitila şi Mogoşoaia, iar în Bucureşti coloană mare pe Calea 13 Septembrie, pe sensul spre centru. De la Administraţia Străzilor am aflat că se lucrează la reţeaua de semaforizare pe Calea 13 Septembrie, la intersecţia cu Strada Lacul Plopului./ahincu/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (21 ianuarie)