SnowFest, în staţiunea Straja

Stațiunea Straja din munții Văii Jiului este una dintre puținele stațiuni montane în care se schiază din plin. Cei care au ajuns în staţiune la acest sfârșit de săptămână au avut parte și de un festival de zăpadă, aflat în plină desfășurare, după cum relatează corespondentul nostru Ilie Pintea.

Reporter: Aproape 5.000 de turiști au ajuns în Straja la acest sfârșit de săptămână, aici fiind funcționale 10 dintre cele douăsprezece pârtii existente. Potrivit administratorilor domeniului schiabil, turiștii au la dispoziție 17 km de pârtii pe care stratul de zăpadă măsoară între 30 și 40 de cm, iar ninsoarea din ultimele zile a suplimentat zăpada artificială produsă aici ori de câte ori temperatura aerului a permis acest lucru.

Turiștii prezenți în Straja au avut parte în acest weekend și de un festival pe pârtie, care a început vineri și continuă și astăzi. DJ renumiți și formații cunoscute au susținut recitaluri pe scena amplasată lângă pârtia Baloo, SnowFest fiind preambulul unui festival organizat peste două luni în Alpii francezi. Pentru turiștii care se află în stațiune salvamontiștii recomandă prudență în abordarea traseelor de creastă, având în vedere că temperaturile crescute fac instabilă zăpada, iar cei care schiază trebuie să fie atenți la stratul de gheață care poate exista sub zăpada de pe pârtii./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 februarie