Alegeri locale în Franța, în contextul epidemiei cu coronavirus

În Franța a fost depășit astăzi pragul de 5.400 de persoane infectate cu noul coronavirus, cu 1.000 mai multe faţă de sâmbătă. Primul tur al alegerilor municipale a avut ieri o participare redusă şi nu se ştie încă dacă duminica viitoare va fi organizat un al doilea tur.

Alianţa Ecologiştilor a obţinut scoruri bune, spre deosebire de partidul preşedintelui Emmanuel Macron. Premierul Édouard Philippe care ar fi fost reales la /…/ va conduce astăzi o nouă şedinţă de guvern pe tema măsurilor împotriva Covid 19, după cum a relatat corespondenta noastră Daniela Coman.

Reporter: 36 de decese noi este cel mai grav bilanţ înregistrat în Franța într-un interval de 24 de ore, care ridică la 127 numărul total al persoanelor decedate, după ce au fost depistate cu coronavirus. Numărul de cazuri a crescut la 5423.

Ca și în alte țări europene, Franța a intrat în repaus, după măsurile de restrângere a activității a numeroase sectoare, anunțate la sfârșitul săptămânii trecute. De astăzi se închid și școlile, activitatea tribunalelor este suspendată, iar transportul în comun – diminuat.

Oamenii sunt sfătuiţi să rămână în casă pentru a invita propagarea coronavirusului. Ieri, la alegerile locale s-a înregistrat o prezență slabă la vot, de 45,5%./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 martie