Compania Tesla a cumpărat din China peste 1200 de aparate medicale de ventilație pe care le-a expediat în California

Compania Tesla a achiziționat aparate medicale de ventilație din China și le-a expediat în SUA, a declarat marți directorul executiv al companiei, Elon Musk. „China avea supraproducție, așa că am cumpărat vineri seara 1255 de aparate de tip ResMed, Philips și Medtronic aprobate de FDA și le-am expediat pe calea aerului în Los Angeles”, a transmis Musk pe rețeaua Twitter.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a declarat că statul va primi 1000 de ventilatoare din partea companiei Tesla, în contextul în care SUA se pregătesc pentru un influx mare de pacienți infectați cu coronavirus. Autoritățile speră ca marii producători să poată utiliza lanțurile lor de producție la costuri mici precum și expertiza lor în domeniul designului digital, inclusiv printarea de tip 3D și să transforme unele fabrici astfel încât să poată face față deficiențelor iminente în privința stocurilor de echipamente medicale vitale.

Producătorii auto au avertizat, însă, că asamblarea de echipamente medicale la standarde corespunzătoare pentru utilizarea lor în unități medicale și la secții de terapie intensivă este, în continuare, o mare provocare./cstoica/dsirbu

www.reuters.com – 24 martie