Reacţia unui cunoscut muzician din Rusia la interdicţia de a comercializa alcool

Reacţia unui cunoscut muzician din Rusia, Serghei Şnurov, la interdicţia autorităţilor de a comercializa alcool în magazine şi la „decizia de a nu face nimic” până pe 30 aprilie, a fost una dură. Serghei Şnurov a comentat interdicţia autorităţilor de a comercializa alcool în centrele comerciale din ţinutul Zabaikalie. Muzicianul rus a comentat în versuri, numindu-i proşti pe cei care şi-au făcut provizii de conserve în cantităţi enorme, pe fondul epidemiei de coronavirus. El a presupus că măsuri similare ar putea fi luate şi la Sankt Petersburg, în oraşul său natal.
I-am avertizat, cumpăraţi alcool, care va fi, în primul rând, interzis” a menţionat Şnurov. În opinia sa, „întotdeauna, în vremurile de tristă restrişte, vodca a fost prima, care a dispărut din magazinele din Rusia, pentru că fără alimente se poate trăi, dar fără alcool, nu…„.
Liderul trupei „Leningrad” a interpretat o piesă, care a fost un răspuns dat mesajului preşedintelui rus, Vladimir Putin, adresat joi naţiunii, în contextul situaţiei cu privire la răspândirea infecţiei cu coronavirus, în cadrul căruia liderul de la Kremlin a anunţat că în Rusia se prelungeşte perioada zilelor nelucrătoare până pe data de 30 aprilie. Şnurov a folosit un limbaj necolocvial, atunci când a afirmat că nu toţi îşi pot permite să nu muncească trei săptămâni, referindu-se la faptul că le va fi afectat bugetul./vdraguta/dsirbu

www.rosbalt.ru – 3 aprilie