Guvernul va analiza rectificarea bugetară pentru combaterea pandemiei de coronavirus

Guvernul are programată astăzi o şedinţă în care va analiza în primă lectură o rectificare bugetară. De asemenea, se va analiza şi un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care acordă din fonduri europene un supliment la salariu pentru medicii şi pentru personalul auxiliar, care tratează bolnavii de COVID-19.
Reporter: Andrei Şerban – Premierul Ludovic Orban a anunţat că la şedinţa de guvern va fi analizat, într-o primă lectură, proiectul rectificării bugetare, pe care Guvernul vrea să o facă pentru a continua lupta cu pandemia produsă de COVID-19. Ludovic Orban preciza că principalii ordonatori de credite îşi fac calculele şi căs-ar putea ca rectificarea bugetară să se facă în această săptămână. Premierul a mai spus că la şedinţa executivului va fi discutat şi poriectul ordonanei de urgenţă care va da din fonduri europene un stimulent la salariu pentru medicii şi pentru personalul auxiliar care tratează persoane afectate de COVID-19.
Ludovic Orban: Deja este cuprinsă în proiectul de ordonanță de urgență, inițiat de Ministerul Fondurilor Europene. Aproximativ 500 de euro o să fie. Luni e prevăzută o ședință de guvern și vom adopta mai multe măsuri care urmează a fi finanțate din fonduri europene.
Reporter: Proiectul ordonanței de urgenţă mai prevede ca tot din fonduri europene să se cumpere şi echipamentele și materialele folosite de cei care tratează bolnavii de COVID-19, dar că și statul poate recupera banii pe care îi dă companiilor care şi-au trimis angajaţii în șomaj tehnic.#HUN/denisse

RRA – 6 aprilie