Numărul mijloacelor de transport în comun din municipiul Tulcea se va reduce cu 47%

Realizator: Numărul mijloacelor de transport în comun din municipiul Tulcea se va reduce începând de astăzi cu 47%. Decizia a fost luată de Comitetul Local pentru Situații de Urgență și are drept rol descurajarea circulației persoanelor în contextul pandemiei de coronavirus, dar și reducerea cheltuielilor făcute de Societatea de Transport. Există însă și excepții de la această decizie. Corespondenta RRA, Luiza Rosetti:
Reporter: Șantierul Naval și Combinatul de Alumin au solicitat Primăriei municipiului Tulcea dublarea numărului autobuzelor, astfel încât angajații lor să respecte distanța minimă de 1 metru între ei, iar riscul de infecție cu noul coronavirus să fie redus. Autoritatea locală a aprobat această cerere și a decis să mențină și frecvența curselor către Spitalul Județean. Primarul Constantin Hogea:
Constantin Hogea: Graficul și mersul autobuzelor a fost redus cu 47% și au fost și câteva trasee care au fost eliminate, pentru că nemaijustificându-se, este foarte complicat ca un traseu să meargă cu doi- trei cetățeni. Asta înseamnă un consum de combustibil extraordinară.
Reporter: De astăzi autobuzele nu vor circula pe traseele 9 și 14. De asemenea va scădea frecvența curselor pe Dunăre, care asigură legătura dintre municipiu și suburbia Tudor Vladimirescu, iar numărul persoanelor care vor putea fi în același timp pe navă va fi de patru, în loc de șapte cum a fost până acum. Transportul public în Tulcea va reveni la programul normal după încheierea stării de urgență./cmorozanu/sdm2

RRA – 6 aprilie