Nouă ventilatoare de suport respirator de la Spitalul ”Bagdasar-Arseni” au fost reparate de urgență

București, 11 aprilie 2020: Salvați Copiii România, cu sprijinul Grupului Garanti BBVA România, a alocat de urgență 100.000 de lei, pentru repararea a zece ventilatoare de suport respirator de la Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni” din București.

Este vorba despre ventilatoare care deservesc Secția de Terapie Intensivă a Centrului de Excelență Neurochirurgie  din cadrul Spitalului ”Bagsadar-Arseni”, iar în momentul de față nouă dintre cele 10 paturi ale secției au disponibil câte un aparat funcțional, vital în contextul pandemiei cauzate de SARS-CoV2.

Pentru repararea celui de-al zecelea aparat de ventilație sunt necesare piese de schimb, deja sosite în portul Constanța, urmând ca acestea să fie preluate și montate în cel mai scurt timp.

Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” este cea mai mare Clinică de Neurochirurgie din România (263 paturi), ce abordează întreagă patologie traumatică, tumorală, vasculară, malformativă, craniană, degenerativă și spinală.

Până în prezent, Salvați Copiii România a echipat cu materiale de protecție peste zece unități medicale, printre care și Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, unde sute de cadre medicale au fost contaminate cu SARS-CoV2 și zeci de pacienți și-au pierdut viața. Totodată, aparatură medicală indispensabilă a fost dusă la Maternitatea Bucur, Spitalul Grigore Alexandrescu și Spitalul Universitar de Urgență din București.

Salvați Copiii România a deschis un fond de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical. Astfel, a fost deschis contul special RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

Persoanele fizice care vor sa ajute pot dona aici

 

Până acum, au fost colectate fonduri totale în valoare de 278.470 Euro, prin solidaritatea în principal a următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame, Garanti BBVA Group, BCR, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Asociația Club Sportiv „RO Club Maraton”. De asemenea, suma de 65.715 Euro provine din donațiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor. DPD România sprijină eforturile de livrare a echipamentelor.

Pentru mai multe informații, persoana de contact este: Ștefania Mircea, Coordonator program – stefania.mircea@salvaticopiii.ro, tel. 0751.010.533.

_____________________________

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii: 30 de ani

De 30 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societatea și autoritatea publică, în beneficiul copilului.

În trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului.

Salvați Copiii și-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităților publice, în așa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodată, organizația a reușit să creeze rețele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilității sociale a companiilor și a societății, în sens larg.

În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora. În cei 30 de ani de activitate, peste 2.200.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.