Cel puţin 20 de oficiali de la palatul prezidenţial din Afganistan, testaţi pozitiv pentru coronavirus

Cel puţin 20 de oficiali care lucrează la palatul preşedintelui afgan, Ashraf Ghani, au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, situaţie ce l-a determinat pe liderul afgan, în vârstă de 70 de ani, să îşi limiteze cea mai mare parte a contactelor cu personalul său la comunicare digitală, au anunţat, sâmbătă, surse guvernamentale.

Se presupune că angajaţii au fost contaminaţi de un document oficial livrat la palatul prezidenţial din Kabul, potrivit unui oficial medical de rang înalt. „Un document contaminat a fost trimis la un birou din interiorul palatului, de la un alt departament guvernamental, iar astfel au fost infectaţi angajaţii”, a declarat pentru Reuters oficialul care a dorit să rămână anonim.

În Afganistan – ţară care se confruntă, deja, cu penurie de alimente şi medicamente, pe fondul continuării ciocnirilor violente cu talibanii – s-au înregistrat, până sâmbătă, 933 de cazuri pozitive de coronavirus, iar 33 de oameni au decedat, însă oficialii spun că numărul cazurilor ar putea fi mult mai ridicat decât cel raportat, din cauza capacităţii limitate de testare./mbrotacel/schelaru

REUTERS – 18 aprilie