Incendiile de pădure din Rusia s-au extins în ultimele zile

Serviciul Federal de Protecție Forestieră Aeriană din Rusia – Avialesohrana – a anunţat că incendiile de pădure din Rusia s-au extins în ultimele zile, iar suprafaţa totală cuprinsă de flăcări a ajuns la 39.500 de hectare în Rusia, relatează Agenţia de presă TASS. Potrivit informaţiilor confirmate de serviciile de dispecerat ale Serviciului Federal de Protecție Forestieră Aeriană din Rusia, în ultimele 24 de ore, în Rusia au fost lichidate 89 de incendii de pădure de pe o suprafaţă de 4.931 de hectare, a anunţat Serviciul Federal de Protecție Forestieră Aeriană din Rusia – Avialesohrana.
„Sâmbătă, 18 aprilie, la ora 00:00 – ora Moscovei -, pe teritoriul Rusiei existau 49 de focare de incendii de pădure, pe o suprafaţă totală de 39.552 de hectare, unde au loc operaţiuni intense de stingere a flăcărilor. În ţinutul Zabaikalie sunt active incendii extinse pe o suprafaţă totală de peste 37.900 de hectare”, anunţă Serviciul Federal de Protecție Forestieră Aeriană din Rusia, Avialesohrana.
Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a instituit în 52 de regiuni ale Rusiei starea excepţională de pericol major de incendii, care prevede interzicerea accesului în păduri şi aprinderea de focuri, din cauza riscului major de izbucnire a unor noi focare de incendii.(www.russian.rt.com – 18 aprilie)/vdraguta/dsirbu