Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka se vor desfăşura în anul 2022

Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka, din Japonia, programate inițial pentru 2021, vor fi amânate cu un an. Ele se vor desfăşura în perioada 13-29 mai 2022, anunţă asociaţia mondială FINA. Amânarea a fost necesară, deoarece Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost mutate în vara anului 2021 (23 iulie – 8 august) din cauza pandemiei de coronavirus.
Președintele FINA, Julio Maglione, a spus: „După ce am luat legătura cu părțile interesate relevante și am primit feedback de la aceștia, nu avem nicio îndoială că decizia luată va oferi cele mai bune condiții posibile tuturor participanților la Campionat. Așteptăm cu nerăbdare să îi vedem pe cei mai buni sportivi acvatici din întreaga lume care concurează în orașul Fukuoka din Japonia, în 2022”. El a adăugat: „Într-un moment de incertitudine fără precedent, FINA speră că anunțarea acestor date va permite o anumită claritate în planificarea tuturor celor implicați. FINA dorește să mulțumească autorităților orașului Fukuoka, Federației de Înot din Japonia, Comitetului de Organizare a Campionatelor Mondiale FINA și tuturor partenerilor noștri pentru angajamentul și sprijinul acordat pentru a lua această decizie. Mai mult, Campionatul Mondial de Masterat FINA va avea loc pe insula Kyushu din Japonia, în perioada 31 mai – 9 iunie 2022”.
Federaţia Internaţională de Nataţie (Fédération Internationale de Natation – FINA) a fost fondată la Londra, la 19 iulie 1908, în timpul Jocurilor Olimpice. Opt federații naționale au fost responsabile pentru formarea FINA: Belgia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Marea Britanie, Ungaria și Suedia./aionescu/abuzoian

(www.swimmingworldmagazine.com, www.deutschlandfunk.de – 5 mai)