Din 15 mai, companiile aeriene pot relua zborurile interne și externe întrerupte în timpul stării de urgență

De mâine, companiile aeriene pot relua zborurile interne și externe întrerupte în timpul stării de urgență, iar pe aeroporturi se vor aplica reguli speciale care să permită distanțarea între pasageri. Astfel, de la sosirea la terminal până la îmbarcarea în avion, călătorii, care vor purta mască, vor trece prin mai multe filtre și, printre altele, le va fi măsurată temperatura și vor fi transportați către aeronavă în autobuze pe jumătate pline, după cum a declarat pentru Radio România Actualități purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale Aeroporturi Bucureşti, Valentin Iordache.
Valentin Iordache: Stația de autobuz și zona de debarcare din taxi și din autoturism au fost reamplasate undeva puțin mai departe de terminal. De acolo se merge întâi către corturi, unde li se ia temperatura de către colegii de la DSU și abia ulterior, în mod organizat, intră în terminal. Inclusiv la punctele de control este obligatorie purtarea măștii de protecție. De asemenea, este obligatorie păstrarea unei distanțe fizice de un metru față de toți cei din jur. Se vor umple autobuzele la o capacitate de maximum 50%, iar urcarea în avion se va face ocupându-se prima dată locurile cele mai depărtate față de ușa de acces.
Realizator: Reporterul RRA Alexandru Lancuzov ne mai informează că pasagerii ar trebui să vină la aeroport cu trei ore înainte de decolare, pentru că va crește durata formalităților necesare îmbarcării./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 mai