41.000 de lei – valoarea totală a amenzilor aplicate de Poliţia de Frontieră în minivacanţa de 1 iunie

Valoarea totală a amenzilor aplicate de Poliţia de Frontieră în perioada minivacanței de 1 iunie a fost de aproximativ 41.000 de lei. Datele arată că prin punctele vamale au trecut 130.000 de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 57.000 de mijloace de transport, a declarat pentru postul nostru de radio purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră, Alexandra Găvan:

Alexandra Găvan: Pe sensul de intrare au fost aproximativ 76.500 de persoane cu 27.700 de mijloace de transport, în timp ce pe cel de ieșire au fost 53.800 de persoane cu 25.800 de mijloace de transport. Reamintim faptul că, în conformitate cu măsurile privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, pentru toate persoanele care vin în România din străinătate se instituie măsura carantinării sau izolării la locuință, împreună cu familia sau aparținătorii cu care locuiesc împreună, iar pentru cele care nu au posibilitatea îndeplinirii condițiilor pentru măsura anterior menționată sau solicită acest lucru pentru a nu-şi expune familia se poate opta pentru măsura carantinei instituționalizate în spații special destinate puse la dispoziție de autorități.

Realizator: Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor vamale deschise la granița de vest pentru a se evita aglomerația. Situația în timp real a traficului și a timpilor medii de așteptare la punctele de trecere a frontierei poate fi consultată pe site-ul instituției, ne-a informat reporterul nostru Cătălin Radu./apuscasu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 iunie