Ministerul Mediului a lansat marca „Produs în Ariile Naturale Protejate”

Realizator: De acum înainte, cei care locuiesc în ariile naturale protejate din țară vor putea să-și comercializeze produsele sub marca „Produs în Ariile Naturale Protejate”. Inițiativa lansată astăzi de Ministerul Mediului vine să sprijine comunitățile locale și produsele tradiționale fabricate în aceste zone.
Reporter: Andrei Șerban – Cele două milioane de persoane care locuiesc astăzi în ariile naturale protejate din țară vor putea de acum înainte să-și vândă produsele sub marca „Produs în Arie Naturală Protejată”, ceea ce înseamnă că acestea au fost obținute prin metode care protejează mediul înconjurător.
Costel Alexe, ministrul mediului: Acordarea acestui certificat se va face în urma auditării produsului, pentru a ne asigura că toate aceste produse sunt realizate în arii naturale protejate, urmând ca apoi să reușim să ne susținem toate aceste produse în lanțurile de hipermarketuri sau, evident, peste tot în afară.
Reporter: Premierul Ludovic Orban a amintit că executivul său îi susține pe cei care locuiesc în ariile naturale protejate.
Ludovic Orban: Mulți localnici sunt supărați că au fost puşi în arii naturale protejate, pentru că în arii naturale protejate nu se pot desfășura anumite activități economice. Tocmai din acest motiv, când am fost informat de această inițiativă, am marșat imediat; o susţin şi cred că brandul produs în arie naturală protejată poate fi un brand care să ajute în promovarea acestor produse.
Reporter: Lansarea mărcii „Produs în Arie Naturală Protejată” a avut loc astăzi, de Ziua Mondială a Mediului./rpatulea/cvanatoru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 5 iunie)