12,3 milioane de teste pentru depistarea COVID-19 au fost efectuate în Rusia

Rospotrebnadzor, Serviciul federal pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației, a anunţat că 12.300.000 de teste pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus au fost efectuate în total în Rusia, de la izbucnirea epidemiei de coronavirus şi până în prezent – informează Agenţia de presă RIA NOVOSTI. Zilnic în Rusia sunt efectuate peste 285.000 de teste.
„Datorită unei activităţi intense, desfăşurate de autorităţi, a crescut capacitatea de testare în laboratoarele federale, fiind extinse capacităţile de testare în laboratoarele orăşeneşti, fiind incluse la testare şi laboratoare private.
Până la data de 6.06.2020, în Rusia, au fost efectuate 12.388.968 milioane de teste pentru depistarea coronavirusului, iar, în ultimele 24 de ore, au fost efectuate 285.000 de teste COVID-19”, a precizat Rospotrebnadzor, potrivit unui comunicat remis presei. Pentru buna organizare și desfășurare a măsurilor antiepidemice, în total, în Rusia au fost emise peste 260 de documente de reglementare, metodologice și de recomandare.
Ministerul Sănătății din Rusia a precizat că instituțiile sale de cercetare: FMBA, Rospotrebnadzor și Academia Rusă de Științe au reușit într-un timp scurt să dezvolte și să organizeze producția unei game largi de sisteme de testare expres pentru diagnosticarea infecției cu noul coronavirus.
Şeful Agenției Federale Biomedicale (FMBA), Veronika Skvorţova, a precizat că în Rusia sunt efectuate zilnic peste 285.000 de teste pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus, iar 314.541 de persoane sunt sub strictă supraveghere medicală.
Directorul Institutului Central de Cercetare Epidemiologică din cadrul Rospotrebnadzor, Vasili Akimkin, a explicat că rata mortalității, cauzate de coronavirus, în Rusia este scăzută datorită diagnosticării precoce. Rospotrebnadzor a avertizat că o persoană care a contactat infecţia cu noul coronavirus poate fi câteva zile asimptomatică.
Deputatul Dumei de Stat a Rusiei, Boris Mendeleevici, a precizat că este necesară testarea pe scară largă a populației țării pentru infecţia cu noul coronavirus, potrivit unui interviu acordat Agenţiei de presă FAN./vdraguta/denisse
(www.russian.rt.com – 6 iunie)