Cizmarul şeicilor a creat o mască aurită

În vremea coronavirusului, iată că apare şi masca aurită. Antonio Vietri, „cizmarul de aur” cel care realizează încălțăminta șeicilor, a creat-o special pentru a le mulțumi medicilor pentru munca depusă în cele mai grele zile ale epidemiei. Masca, pe care scrie Torino 2020, este realizată în întregime manual din satin cu frunze de aur, simbolul istoricului monument torinez Molle Antonelliana.
„Voi organiza o licitație de caritate, pornind de la o bază de 100 euro, iar sumele încasate vor fi donate Fundației Spitalului de Copii Regina Margherita din Torino, Forma. Un gest simbolic pentru a exprima recunoștința faţa de medicii care au muncit din greu pentru a salva multe vieți în ultimele luni, chiar și pe cele ale rudelor și prietenilor noștri”.
„O altă mască va avea simbolul Emiratelor Arabe Unite”, explică Vietri, care a creat masca de aur în colaborare cu designerul de modă din Valea Aosta, Fabio Porliod și cu Stella Grossu. Valoarea măștii? „Dacă preţul unei măşti de firmă fără fir de aur este de 450 de euro, aș spune că aceasta valorează între 500 și o mie de euro”, spune Vietri./cpaunel/rcostea

www.ansa.it