Recomandări pentru cei care merg vara aceasta la spaţiile amenajate cu bazine de apă

Realizator: Celor care merg vara aceasta la spaţiile amenajate cu bazine de apă li se recomandă să respecte atât măsurile obișnuite de igienă, cât și cele impuse în contextul pandemiei. O corespondență din Sălaj de la Adrian Lungu:
Reporter: Evitați ştrandurile neautorizate și aglomerate și alegeţi întotdeauna piscinele cu apă curată, unde sunt respectate normele de prevenire a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus – este îndemnul autorităților sanitare.
Potrivit medicilor epidemiologi între șezlonguri trebuie să existe o distanță prevăzută de normele în vigoare privind evitarea apariției noului coronavirus, iar curățarea și dezinfecția zonei trebuie făcută cât mai des posibil.
-: Trebuie să urmărim să vedem că bazinul respectiv are filtre şi clorinarea apei prin metode chimice. Trebuie să existe un uşor miros de clor a apei respective, să se simtă să s-a efectuat clorinarea.
Reporter: Şi după ce aţi ales o unitate autorizată, trebuie să mai respectați o regulă, mai ales în zilele deosebit de călduroase – spun medicii.
-: Accidentele subite prin plonjarea direct în apă rece! Trebuie făcută cu o anumită trecere pentru că pe bietul organism îl prinde nepregătit în a se putea apăra de efectul temperaturii în extrema cealaltă. Deci, întotdeauna e bine să mergi progresiv cu toate.
Reporter: Cei mai mulți reprezentanți ai unităților de relaxare autorizate au anunțat deja că și-au luat toate măsurile prevăzute de lege pentru prevenirea unor eventuale îmbolnăviri cu noul coronavirus şi-i îndeamnă pe clienți să le respecte cu strictețe./pvelisar

(2) RRA:

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 iulie)