Peste 4.500 de persoane care au fost diagnosticate cu COVID-19 vor trebui reevaluate

Peste 4.500 de persoane care au fost diagnosticate cu COVID-19 vor trebui reevaluate, pentru a se vedea dacă mai sunt pozitive şi dacă au simptome, urmând să se stabilească dacă vor fi tratate în spital sau vor putea rămâne acasă, sub monitorizare medicală. Premierul Ludovic Orban a anunţat că Direcţiile de Sănătate Publică trebuie să emită de urgenţă toate deciziile pentru persoanele diagnosticate cu coronavirus care fie nu s-au internat în spital, fie s-au externat la cerere înainte de a fi vindecate. El a cerut Poliţiei să reia controalele prin care să se asigure că se respectă deciziile de izolare sau carantină şi a subliniat că a crescut riscul de transmitere a virusului în comunităţi:

Ludovic Orban: Dacă la data de 1 iunie aveam cel puțin un caz în ultimele 14 zile în 350 de localități, astăzi există cel puțin un caz în ultimele 14 zile în 954 de localități. Asta înseamnă o creștere semnificativă a riscului de transmitere și înseamnă o atitudine mult mai hotărâtă din partea autorităților în impunerea tuturor măsurilor necesare pentru a limita răspândirea virusului. Una dintre condițiile pentru reducerea riscului de transmitere a virusului este creșterea constantă a procentului din populație, a numărului de cetățeni români care respectă regulile și care se protejează sau îi protejează pe ceilalți de răspândirea virusului.

Premierul Ludovic Orban a mai precizat că sunt sub supraveghere unele localităţi din Argeş sau Braşov unde se înregistrează un număr mare de infecţii şi nu este vorba de focare, ci de transmitere comunitară extinsă, iar în cazul în care se ajunge la o proporţie de trei cazuri la mia de locuitori, se poate lua decizia de carantinare zonală.#HUN/rjurubita/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 22 iulie