5.395 de cazuri noi de COVID-19 s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, în Rusia

Noi cazuri de COVID-19 s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, în 84 de regiuni din Rusia, anunţă Grupul Operativ de Comunicare Strategică pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus din Rusia. 5.395 de cazuri noi de COVID-19 s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, în Rusia, în scădere faţă de ziua precedentă luni, 27 iulie, când s-au înregistrat alte 5.635 de cazuri noi, potrivit Grupului Operativ de Comunicare Strategică pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus din Rusia.
De la debutul epidemiei de coronavirus şi până în acest moment, în Rusia s-au înregistrat în total 823.515 de cazuri de îmbolnăviri confirmate cu COVID-19, în 86 de regiuni ale ţării, potrivit Grupului Operativ de Comunicare Strategică pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus din Rusia.
După cum menţionează Grupul Operativ, 30% dintre pacienţii bolnavi de COVID-19 nu au prezentat forme clinice ale bolii, fiind asimptomatici.
Rospotrebnadzor, Serviciul federal pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației, a anunţat că peste 27 de milioane de teste pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus au fost efectuate în total în Rusia, de la izbucnirea epidemiei de coronavirus şi până în prezent – informează Agenţia de presă RIA NOVOSTI. Zilnic în Rusia sunt efectuate în jur de 300.000 de teste. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 308.000 de teste în Rusia.
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că pericolul răspândirii infecţiei cu coronavirus i-a unit pe cetăţenii ţării, ceea ce a permis ca Rusia să iasă mult mai uşor din criza respectivă, cu eforturi minime.
Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a efectuat acţiuni de dezinfectare şi de igienizare în peste 5.500 de instituţii medicale din ţară şi în peste 17.500 de obiective sociale.
Premierul rus, Mihail Mişustin, a declarat că situaţia generată de epidemia de coronavirus în Rusia se ameliorează, numărul noilor cazuri de îmbolnăviri fiind în scădere.
Anna Popova, șeful Rospotrebnadzor, a declarat, în cadrul unei întâlniri cu șeful statului Vladimir Putin, că Rusia a depăşit fază critică a răspândirii infecţiei cu noul coronavirus.
Un cunoscut virusolog rus, Anatoli Alitştein, a precizat, într-un interviu acordat Agenţiei de presă NSN, că ar exista probabilitatea ca Rusia să se confrunte cu un al doilea val de răspândire a infecţiei cu coronavirus.
Potrivit unor informaţii recente, starea de sănătate a voluntarilor ruşi, care au fost vaccinaţi cu noul vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de cercetătorii ruşi este satisfăcătoare, vaccinul a indus la pacienţi o reacţie puternică a sistemului imunitar./vdraguta/asalar

Agenţia de presă TASS – 28 iulie