Donald Trump îşi reafirmă susţinerea pentru folosirea hidroxiclorochinei în tratarea COVID-19

Preşedintele american, Donald Trump, şi-a reafirmat susţinerea pentru medicamentul hidroxiclorochină, subliniind că acesta a avut foarte mare succes în tratarea coronavirusului.

În iunie, Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente a revocat autorizaţia de urgenţă pentru administrarea hidroxiclorochinei în tratarea COVID-19, după ce mai multe studii au pus sub semnul întrebării eficacitatea acesteia.

Trump a opinat că hidroxiclorichina funcţionează în stadiile timpurii ale infectării cu coronavirus, afirmând că mulţi medici cred că substanţa are succes în tratarea COVID-19. Liderul american a precizat că nu ştie de ce Facebook şi Twitter au eliminat postările optimiste despre hidroxiclorochină. Contul de Twitter al fiului preşedintelui, Donald Trump Jr, a fost restricţionat temporar. Acesta a postat o înregistrare video care dezinformează în legătură cu eficienţa hidroxiclorochinei în tratamentul COVID-19.

Twitter a emis un comunicat conform căruia postarea fiului preşedintelui încalcă politica sa referitoare la răspândirea unor informaţii eronate şi potenţial periculoase în legătură cu COVID-19 şi a anunţat că Donald Trump Jr nu mai are dreptul să posteze pe contul său timp de 12 ore./mbrotacel/schelaru

REUTERS, BBC SERVICIUL MONDIAL – 29 iulie