USR şi PLUS vor fuziona

Realizator: Aproape 84% dintre delegații la congresul comun al USR și PLUS au votat astăzi în favoarea a fuziunii celor două partide. Noua formațiune se va numi USR-PLUS și va fi condusă de doi co-președinți, Dacian Cioloș și Dan Barna. Carmen Gavrilă vine cu detalii în Radiojurnal.
Reporter: În primul articol al protocolului aprobat astăzi se prevede că PLUS fuzionează cu USR prin absorbție în Uniunea Salvați România. În document se mai arată că în maximum 120 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești de admitere a protocolului se va organiza primul congres pentru alegerea organelor de conducere de la nivel central. Liderul USR, Dan Barna, a declarat că prin fuziune se creează a treia forță politică a României.
Dan Barna: /…/ al bunei guvernări, al onestității, al prosperității, al cinstei trebuie să îl /pornim/ noi, pentru că oamenii nu mai așteaptă și nu mai au răbdare. Avem acest plan de a conta în ceea ce înseamnă dezvoltarea României și avem și oamenii cu care să facem lucrul ăsta și dorința de muncă.
Reporter: Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a explicat că o parte a electoratului român are așteptări mari de la noua formațiune și că partidul trebuie să arate că are maturitatea și capacitatea de a-şi asuma guvernarea.
Dacian Cioloş: E nevoie nu doar de o viziune coerentă în care oamenii să creadă, să dovedim nu doar că avem oamenii buni, că avem ideile bune, dar și că împreună ne putem asuma guvernarea. Să le dovedim oamenilor că pot să aibă încredere în noi și pe ne pot da ţara pe mână.
Reporter: În protocol USR și PLUS se angajează ca imediat după rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești de admitere a protocolului de fuziune să demareze procedurile statutare necesare astfel încât programele politice ale USR şi PLUS să fie unificate. Noua denumire a formațiunii va fi USR-PLUS și va avea o nouă siglă./ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 august)