Situaţia COVID-19 în lume potrivit statisticilor OMS

Cazurile de COVID-19 în întreaga lume se apropie de 31 de milioane, iar numărul deceselor a depășit 958 de mii, arată datele publicate astăzi de Organizația Mondială a Sănătății. O sinteză de Arina Petrovici.

Reporter: În ultimele trei zile au fost depășite consecutiv 300.000 de cazuri zilnice, doborând recordul anterior al infecțiilor raportate într-o singură zi, însă cifra deceselor se menține stabilă de câteva săptămâni, la aproximativ 5.000, potrivit statisticii OMS.

Continentul american concentrează jumătate din totalul contaminărilor, 15 milioane și jumătate, în timp ce Asia a depășit 6 milioane de cazuri, ambele regiuni raportând zilnic peste 100.000 de îmbolnăviri, deși curba s-a stabilizat în cursul ultimei săptămâni.

Situația este cu totul alta în Europa care, cu peste 5 milioane de infectări anunță zilnic 70.000 de cazuri față de lunile martie sau aprilie când erau raportate 40 de mii de infecții în cea mai sumbră etapă a izolării generale.

Totuşi acum numărul pacienților în stare gravă este mult mai mic, la fel și cel al deceselor. Trei din patru pacienți bolnavi de COVID din întreaga lume aproape 23 de milioane au fost declarați vindecați, în timp ce aproximativ 61.000 sunt în stare gravă sau critică./apuscasu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 septembrie