Finanțare pentru servicii dedicate adulților cu dizabilități

În ședința de Guvern din 24 septembrie a fost aprobată, la propunerea MMPS-ANDPDCA, prelungirea finanțării și în 2021 pentru două Programe de Interes Național vitale persoanelor adulte cu dizabilități și familiilor cestora.

Este vorba despre Programul de Interes Național: „ Înființarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre RESPIRO/centre de criză și locuințe protejate” și despre Programul: „ Înființarea de servicii sociale în vederea asigurării tranziției tinerilor cu dizabilități de la sistemul de protecție specială a copilului către sistemul de protecție a persoanelor adulte cu dizabilități.”

Bugetul total al celor două programe este de peste 21 de milioane de euro. Până la data de 15 noiembrie 2020, ANDPDCA va lansa apelul de proiecte pentru înființarea de servicii destinate adulților cu dizabilități. Specialiștii ANDPDCA vor oferi consultanţă pentru depunerea aplicațiilor.

Așteptăm propunerile Direcțiilor Generale de Asistenta Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) pentru înființarea de servicii de tip RESPIRO și de zi, precum şi a altor servicii, conform nevoilor și specificațiilor.