Preşedintele Klaus Iohannis este mulţumit de felul în care au fost organizate alegerile locale

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat mulțumit de felul în care au fost organizate alegerile de ieri, mai ales în actualul context epidemiologic. El le-a mulțumit autorităților implicate și alegătorilor, vorbind despre o victorie în primul rând a democrației românești. Șeful statului consideră că rezultatele indică o victorie majoră a dreptei și o nouă realitate politică în România, în perspectiva alegerilor parlamentare din decembrie. Klaus Iohannis a lăudat mobilizarea cetățenilor care au participat la vot.
Klaus Iohannis: Românii au arătat că sunt din ce în ce mai implicați în viața comunităților și mai interesați să ia parte la procesul decizional. Mă bucură foarte mult participarea în număr mare a tinerilor la acest scrutin și interesul crescut pe care l-au arătat pentru alegeri. Indiferent de culoarea politică, cei care au câștigat încrederea alegătorilor sunt obligați să livreze ceea ce se așteaptă de la ei, și anume o administrație publică locală eficientă, performantă, care să garanteze și să ofere prosperitate.
Realizator: Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un apel pentru un transfer rapid al autorității locale, în vederea gestionării situației complicate generate de criza COVID-19.#HUN/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (28 septembrie)