Parlamentul de la Ierusalim ar urma să voteze un amendament prin care se restricționează demonstrațiile în spațiul public

În Israel, coaliţia guvernamentală a înaintat Comisiei legislative a Knesset-ului un proiect de modificare a reglementărilor pentru coronavirus, care are în vedere restricții la adunările în spațiul public. Sunt anunțate proteste sub diverse forme în cartierul instituțiilor guvernamentale din Ierusalim – după cum relatează corespondentul nostru, Dragoș Ciocîrlan.

Reporter: Parlamentul de la Ierusalim ar urma să voteze astăzi un amendament prin care se restricționează demonstrațiile în spațiul public, în timpul unei închideri generale.

Organizatorii demonstrațiilor antiguvernamentale, care se opun aprobării amendamentului de către Parlament, au mobilizat convoaie de vehicule din mai multe localități din țară pentru a protesta în fața Knesset-ului. Ei îi acuză pe Benjamin Netanyahu și Beni Gantz că încearcă să prevină adunările în care se protestează față de erorile în combaterea coronavirusului. Din acest motiv, ei consideră că legea ar fi antidemocratică.

Ministrul sănătății, Yuli Edelstein, a avertizat că această închidere la nivel național va dura mai mult. În orașul Ashkelon, la Centrul medical Barzilai, a fost deschisă a patra secție pentru coronavirus, din cauza numărului mare de bolnavi care necesită spitalizare. Noua secție va funcționa în complexul subteran destinat urgențelor. Surse medicale au comentat că la nivel național e nevoie de personal specializat în terapie intensivă./lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 septembrie