În România, s-au făcut, de la începutul pandemiei de coronavirus, aproape două milioane și jumătate de teste

În România, s-au făcut, de la începutul pandemiei de coronavirus, aproape două milioane și jumătate de teste pentru depistarea infecției.

Potrivit specialiștilor, cele mai multe testări s-au realizat în Statele Unite, peste 100 de milioane. În Europa, pe primul loc este Rusia, cu aproximativ 33 de milioane, în Marea Britanie s-au făcut circa 16 milioane, iar în Germania 11. Mai multe informații referitoare la situația din țara noastră ne oferă medicul Ana Maria Teodoru, de la Institutul Cantacuzino.

Ana Maria Teodoru: Au fost efectuate, până la acest moment, 2 419 691 de teste. Procentul de teste pozitive din numărul total de teste efectuate este cea mai bună măsură de a evalua dacă efortul autorităților de a testa populaţia sunt suficiente.

În prezent, România înregistrează o rată a pozitivității de 6,54%. O rată mare a pozitivităţii în general poate indica faptul că autoritățile testează doar pacienții în stare gravă care au nevoie de îngrijiri medicale. OMS a emis un ghid în care recomandă o rată a pozitivităţii sub 5% pentru o perioadă de cel puțin 14 zile înainte de relaxarea măsurilor de distanţare socială./lalexandrescu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 octombrie