Capacitatea de internare a bolnavilor cu forme severe de COVID-19 la Timișoara va crește cu peste 100 de paturi

Realizator: La Timișoara capacitatea de internare a bolnavilor cu forme severe de COVID-19 va crește cu peste 100 de paturi. Autoritățile sanitare au hotărât să transforme secția de reabilitare de la Institutul de Boli Cardiovasculare în secție exterioară a Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” cu 40 de paturi. În plus, va fi redeschisă zona roșie a Spitalului Județean de Urgență Timișoara a cărui capacitate va fi extinsă la 65 de paturi, conectate la oxigen la care se adaugă 11 de terapie intensivă – a precizat managerul Spitalului „Victor Babeș”, Cristian Oancea.
Cristian Oancea: Am avut o ședință la Curtea de Conturi cu tot ce înseamnă structură sanitară. Vom încerca săptămâna asta să transformăm ortopedia, să revenim la primul plan /alb/ din februarie, să facem 60 de locuri rapid și să preluăm de săptămâna viitoare secția de recuperare cardiovasculară ca secție /exterioară/ a Spitalului Babeș. Acolo mai câștigăm 40 de locuri cu 16 locuri de oxigen. Practic încercăm într-o săptămână, o săptămână jumătate, să mai câștigăm 100 de locuri.
Realizator: Decizia de a extinde posibilitățile de tratare a pacienților infectați cu noul coronavirus din județul Timiș a fost luată în condițiile în care la ora actuală Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” este plin, iar la secția de terapie intensivă nu mai sunt locuri./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (7 octombrie)