Situația cazurilor de Coronavirus – săptămâna 12-18 octombrie

În săptămâna precedentă, 7 salariaţi din sediul central al SRR și unul din rețeaua de corespondenți RRA au fost diagnosticaţi cu virusul SARS-COV2. Au fost identificate şi izolate la domiciliu persoanele cu care aceştia au intrat în contact direct. Potrivit procedurilor, acolo unde a fost cazul, conducerea SRR a anunţat DSP București/teritorială şi a luat toate măsurile legale ce se impun în astfel de situaţii.

De la declanşarea pandemiei până în prezent, în SRR au fost 26 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus – 22 în sediul central și 4 la studiourile teritoriale. 15 colegi și-au reluat activitatea, fiind declarați vindecați. La data prezentei, în SRR sunt 11 cazuri active de Coronavirus – 9 colegi se află sub tratament la domiciliu, iar 2 sunt internați în spital. Contacţii direcţi ai colegilor noştri nu au prezentat simptome specifice bolii, ceea ce poate indica faptul că infectarea și/sau răspândirea bolii nu au survenit în interiorul instituției.

Vă reamintim că, în conformitate cu OPDG nr. 506/15.05.2020, angajaţii Societăţii Române de Radiodifuziune au obligaţia să respecte cu stricteţe igiena personală (spălatul pe mâini cu apă şi săpun timp de cel puţin 20 de secunde, folosirea dezinfectanţilor puşi la dispoziţie de angajator), să poarte masca de protecţie la locul de muncă, astfel încât nasul şi gura să fie acoperite şi, de asemenea, să respecte distanţarea, atât în birouri, cât şi în spaţiile comune.

În vederea limitării răspândirii Covid-19 în cadrul serviciului public de radiodifuziune, managerii/conducătorii locurilor de muncă au obligaţia de a verifica modul în care salariaţii din subordine respectă prevederile legale (purtarea măştii de protecţie, respectarea distanţării sociale).

Angajaţii SRR au obligaţia de a anunţa imediat medicul de familie şi DSP din raza teritorială a domiciliului apariţia oricărui simptom de boală (creşterea temperaturii peste 37,3°C, frisoane, cefalee, tuse uscată, pierderea bruscă a gustului şi mirosului, simptome digestive) şi, în funcţie de diagnostic, Cabinetul de Medicină a Muncii al SRR şi şeful ierarhic superior.

Facem precizarea că măsurarea temperaturii este obligatorie la intrarea în instituţie.

Serviciul Comunicare și Relații Publice