Fostul preşedinte american, Barack Obama, a susţinut un miting electoral pentru Joe Biden, în Philadephia

Fostul preşedinte american, Barack Obama, a susţinut un miting electoral drive-in pentru candidatul democrat la alegerile prezidenţiale, Joe Biden, în Philadephia.

În discursul de peste 30 de minute, fostul preşedinte l-a criticat dur pe Donald Trump, afirmând că acesta este „incapabil să ia în serios” funcţia pe care o ocupă.

„Ceea ce facem noi în următoarele 13 zile vor conta pentru deceniile următoare. Ultima dată când am fost în Philadephia am vizitat Constitution Center şi am susţinut un discurs pentru Convenţia Naţională Democrată din acest an. Am spus, în timpul acelui discurs, că m-am aflat, în Biroul Oval, alături de ambii candidaţi la alegerile prezidenţiale. Iar ei sunt două persoane foarte diferite. Am explicat că nu am crezut niciodată că Donald Trump va îmbrăţişa viziunea mea sau va continua politicile mele, însă am sperat ca, pentru binele ţării, să demonstreze un oarecare interes în a lua în serios această funcţie. Dar acest lucru nu s-a întâmplat. Nu a arătat niciun interes în a-şi face treaba sau a ajuta pe altcineva cu excepţia sa şi a prietenilor lui şi a tratat preşedinţia ca pe un reality-show pe care îl poate folosi pentru a obţine atenţie”, a subliniat Obama./mbrotacel/gpodea

CNN INTERNATIONAL – 22 octombrie