Stadionul San Paolo din Napoli va deveni stadionul Diego Armando Maradona

Stadionul Diego Armando Maradona din Napoli. Templul din Fuorigrotta dedicat fotbalului va purta numele campionului său. Schimbarea oficială va fi făcută în curând. Comisia de toponimie a municipalității se va întruni deja luni, dar dincolo de birocraţie, noul nume al stadionului San Paolo este o realitate în mintea tuturor fanilor lui Diez, care miercuri a dispărut prematur la vârsta de 60 de ani.
Ideea, care s-a născut spontan, a traversat orașul, fiind aprobată în unanimitate. Primarul Luigi de Magistris a spus: „Am decretat stare de doliu în oraș și am decis să numim stadionul San Paolo, Maradona. Napoli este unit în jurul unui fotbalist care a făcut istorie în orașul nostru și care ne-a făcut să ajungem în paradisul fotbalului, atunci când ni se părea imposibil. L-am cunoscut pe Diego și în 2017 am avut onoarea de a-i acorda cetățenia onorifică. Este un argentinian napolitan”.
San Paolo a fost mereu scena preferată a argentinianului, iar acum, îi va purta și numele, numindu-se Stadionul Diego Armando Maradona din Napoli./cpaunel

https://napoli.repubblica.it

Traducerea Cătălina Păunel