Netflix anunță un nou documentar, în care apare mărturia Papei Francisc

Netflix anunță un nou serial-documentar original, inspirat de „Sharing the Wisdom of Time”, premiata carte scrisă de Papa Francisc, editată de părintele Antonio Spadaro și publicată de Loyola Press. Serialul reprezintă o poveste corală despre vârsta a treia ca o comoară de redescoperit, narată dintr-un punct de vedere inedit și original: ochii tinerelor generații.
Femei și bărbați de peste 70 de ani din întreaga lume vor vorbi despre ei în fața camerelor de luat vederi ale talentaților tineri cineaști de aproximativ 30 de ani din țările lor.
Aceste femei și acești bărbați își vor împărtăși poveștile de viață și experiențele lor, într-o reprezentare emblematică de etnii, statute sociale și religii de pe întreaga planetă, și vor atinge marile teme care, în fiecare latitudine și cultură, preocupă și unesc ființa umană și vârsta a treia: dragostea, lupta, munca, visuri.
Prezenta extraordinară a Papei Francisc se va alătura acestei colecții de voci diferite și va face această întâlnire între generații să fie unică prin mărturia sa exclusivă, ca bătrân printre bătrâni, va acționa ca fil rouge al celor patru episoade ale serialului.
„Vârstnicii au înțelepciunea. Lor le-a fost încredințată sarcina de a transmite experiența vieții, povestea unei familii, a unei comunități, a unui popor” – Papa Francisc în „Sharing the Wisdom of Time”. Documentarul, realizat de Simona Ercolani, este produs de Stand By Me, partener al Asacha Media Group, și va fi disponibil în exclusivitate pe Netflix în 2021. (www.ansa.it – 16 decembrie)/oavram