Noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 descoperită în Anglia ar fi în circulație încă din 20 septembrie (Alexandru Rafila)

Realizator: Noua tulpină, mult mai contagioasă a virusului SARS-CoV-2, descoperită în Anglia, ar fi în circulație încă din 20 septembrie – spune reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila. El a declarat că infectarea cu noua tulpină poate fi identificată fără probleme de testele PCR de acum și că, teoretic, vaccinurile ar trebui să fie eficiente și împotriva ei.
Alexandru Rafila: Nu există elemente care să arate că anticorpii neutralizanţi față de virusurile circulante până în acest moment, inclusiv față de această tulpină, nu ar fi eficient, dar pentru că este de puțin timp la dispoziția cercetătorilor rămâne de văzut dacă și efectul neutralizant protector al anticorpilor rămâne la fel de bun și în cazul acestei tulpini.
Realizator: Medicul Alexandru Rafila, ales deputat pe listele PSD, a mai spus, astăzi, la parlament, că este important ca viitoarea campanie de vaccinare să fie suficient de rapidă, astfel încât să oprească o transmitere excesivă a noii variante de coronavirus.#HUN/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 decembrie)