Noul guvern va fi instalat miercuri seara, potrivit liderilor coaliţiei PNL, USR PLUS și UDMR

Realizator: Liderii coaliției de centru-dreapta, PNL, USR PLUS și UDMR, susțin că noul guvern va fi instalat mâine seară. Ei au făcut declarații cu puțin timp în urmă, după ce au fost la Palatul Cotroceni la consultări cu președintele Klaus Iohannis, ocazie cu care i-au prezentat candidatul pentru funcția de premier, pe actualul ministru de finanțe, liberalul Florin Cîțu. La rândul său, acesta s-a arătat încrezător că prima ședință a noului cabinet va avea loc mâine seară.
Florin Cîțu: I-am transmis domnului președinte că sunt gata să-mi asum această guvernare în acest moment dificil pentru România, că vom continua ceea ce am început în acest an și, bineînțeles, să avem un plan de guvernare care aduce multe lucruri importante, măsuri importante pentru români în perioada următoare. Am prezentat și cum văd lucrurile imediat după votul de mâine seară. Am discutat puțin și despre calendarul referitor la bugetul pentru anul viitor. Le mulțumesc președinților acestei coaliției de centru-dreapta pentru încredere și de mâine seară pornim la lucru.
Realizator: Consultările președintelui Klaus Iohannis cu reprezentanții partidelor parlamentare continuă. Reprezentanții AUR au fost invitați la discuții la ora 16:30, iar peste o jumătate de oră vor fi acolo reprezentanții grupului minorităților naționale. Social-democrații au refuzat invitația șefului statului, nemulțumiți că nu au putut să propună un premier și că președintele ar fi simulat ”procesul de consultări”./ahincu/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (22 decembrie)