A început vaccinarea la Spitalul Județean de Urgență din Deva

A început vaccinarea și la Spitalul Județean de Urgență din Deva. Primele cadre medicale imunizate au fost medicii și asistenții medicali care au îngrijit pacienți bolnavi de COVID-19 încă din primele zile ale epidemiei. Are detalii corespondentul RRA Ilie Pintea.
Reporter: Primele 975 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au ajuns în această dimineață în județul Hunedoara și au fost repartizate de către Direcția de Sănătate Publică la toate cele 13 centre de vaccinare. La Deva, primii care au primit vaccinul au fost un medic și o asistentă de la Anestezie-Terapie intensivă, care au fost printre primele cadre medicale ce au preluat pacienții COVID-19 din județ.
-: Mă simt bine. Vaccinul l-am făcut deoarece vreau să îmi protejez familia; eu lucrez în fiecare zi cu pacienți COVID și vreau să se termine odată această boală.
Reporter: Procedurile pentru această imunizare sunt diferite de alte vaccinuri, spunea Maria Mihaela Cordea, coordonatorul Centrului de Vaccinare Deva.
Maria Mihaela Cordea: Nu se compară cu celelalte proceduri, mi se pare că e chiar ceva, nu știu, revoluționar, ceva nou. Încercăm să ne adaptăm, să facem lucrurile să meargă.
Reporter: Dozele de vaccin vor ajunge în cursul acestei zile la toate centrele din Hunedoara, fiind disponibile pentru personalul medical din prima linie, dar și pentru medicii de familie care doresc să se înregistreze pe platforma creată în acest sens./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 decembrie