În România, a fost depistat un caz de infectare cu noua tulpină de coronavirus, identificată și în Marea Britanie

România a înregistrat primul caz de infectare cu tulpina de coronavirus depistată în Marea Britanie, în cazul unei femei din judeţul Giurgiu, care nu a călătorit recent în străinătate, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al unui spital din Bucuresti.

„Dacă informaţiile oferite de pacientă sunt corecte, acest lucru înseamnă că virusul circulă, deja, în România”, a declarat Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt al spitalului Matei Balş din capitală, pentru postul de televiziune privat B1.

„Ne putem aştepta la o creştere a numărului de cazuri”, a spus Apostolescu, adăugând că pacienta prezenta simptome uşoare şi a primit permisiunea de a merge acasă. Statul din Uniunea Europeană a raportat 663.799 de cazuri de coronavirus şi 16.506 decese, de la apariţia primului caz de coronavirus, în februarie 2020./mbrotacel/gpodea

REUTERS – 8 ianuarie

*

Purtătorul de cuvânt al Institutului „Matei Balș” din Capitală a declarat că a fost depistat în România un caz de infectare cu noua tulpină de coronavirus identificată și în Marea Britanie.

El a precizat că pacientul are o formă ușoară a bolii și acum se află la domiciliu, unde urmează tratamentul prescris de medici./csimion/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 ianuarie