Aeroporturile Vnukovo, Domodedovo, Şeremetievo din Moscova, închise traficului aerian

Sâmbătă dimineaţă, la ora 11:54, ora Moscovei, peste 20 de curse aeriene au fost redirecţionate sau înregistrau întârzieri pe aeroporturile internaţionale din Moscova: Vnukovo, Domodedovo şi Şeremetievo, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, anunţă Serviciul „Yandex.Sosiri/Plecări zboruri”, care citează serviciile de presă ale aeroporturilor, citate de publicaţia „kp.ru”.
Aeroporturile internaţionale Şeremetievo, Vnukovo şi Domodedovo din Moscova au fost închise traficului aerian, din cauza căderilor masive de zăpadă, care au afectat vizibilitatea, starea platformelor și a pistelor. În Moscova s-au format ambuteiaje de proporţii. Sâmbătă dimineaţă, la ora locală 11:54, trei curse aeriene au fost redirecţionate sau înregistrau întârzieri pe Aeroportul Internaţional Vnukovo, două fiind anulate, din cauza condiţiilor meteo, anunţă Serviciul de presă al aeroportului, citat de publicaţia „kp.ru”. 11 curse aeriene înregistrau întârzieri pe Aeroportul Internaţional Domodedovo, în timp ce patru curse înregistrau întârzieri, iar alte trei au fost anulate pe Aeroportul Internaţional Şeremetievo.
„Cerințele de siguranță aeronautică necesită degajarea pistelor și a platformelor sub controale stricte. Companiile aeriene lucrează pentru a oferi soluții pasagerilor, în special pasagerilor cu nevoi speciale și familiilor cu copii”, mai anunţă surse aeroportuare. Aeronavele vor relua zborurile în funcţie de condiţiile meteo.
Meteorologul şef de la Centrul de Meteorologie Fobos, Mihail Leus, a anunţat că sâmbătă la Moscova se înregistrau minus 15 grade Celsius, căderi masive de zăpadă, viscol şi vânt puternic şi presiune atmosferică scăzută, în imp ce în regiunea Moscova se vor înregistra de la -12 până -18 grade Celsius./vdraguta/sdm2

(www.russian.rt.com – 16 ianuarie)