Donald Trump urează succes noii administraţii, fără a îl menţiona nominal pe succesorul său, Joe Biden

Preşedintele aerican, Donald Trump, a susţinut o alocuţiune de rămas-bun, în cadrul căreia a făcut apel la rugăciuni pentru noua administrație a președintelui ales, Joe Biden, dar a refuzat să îşi recunoască nominal succesorul democrat, potrivit unor fragmente remise spre publicare de Casa Albă. „În această săptămână, învestim o nouă administraţie şi ne rugăm pentru succesul acesteia în menţinerea siguranţei şi a prosperităţii Americii”, a declarat preşedintele republican, în fragmentele video publicate de Casa Albă, înregistrarea urmând a fi făcută publică în totalitate în scurt timp. „Acum, în timp ce mă pregătesc să predau puterea unei noi administraţii miercuri la prânz, aş vrea ca voi să ştiţi că mişcarea pe care am început-o este doar începutul”, a spus Trump. (REUTERS – 19 ianuarie, ora 22:42)
„Săptămâna aceasta, inaugurăm o nouă administrație și ne rugăm pentru succesul său în păstrarea Americii în siguranță și prosperă”, a declarat titularul republican în comentariile video, care urmează să fie lansate integral la ora 16:00. EST (2100 GMT), potrivit Casei Albe.

„Acum, în timp ce mă pregătesc să predau puterea unei noi administrații miercuri la prânz, vreau să știți că mișcarea pe care am început-o abia începe”, a spus Trump./mbrotacel/schelaru

RADOR – 19 ianuarie