Ministerul Educaţiei îşi menține intenția de a redeschide școlile cu prezența fizică a elevilor din 8 februarie

Ministerul Educaţiei îşi menține intenția de a redeschide școlile cu prezența fizică a elevilor din 8 februarie și după ce a fost identificat un posibil focar de infecție cu tulpina britanică a SARS-CoV-2 la o unitate de învățământ din București. Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că este vorba de Școala 28 din Sectorul 2, care a fost închisă deja. El a subliniat într-o intervenție la DIGI 24 că deocamdată nu se știe cu certitudine că cele patru persoane depistate pozitiv ar fi infectate cu tulpina britanică, la fel ca angajatul școlii cu care au fost în contact. Situația este în atenția mai multor instituții cu atribuții în domeniul sănătății, iar evaluarea finală va fi făcută în 2 februarie – a spus Sorin Cîmpeanu.
Sorin Cîmpeanu: Interesul major pentru deschiderea şcolilor se păstrează. Aceste lucruri vor face parte dintr-o analiză permanentă, care se va încheia cu o decizie anunțată deja pentru data de 2 februarie, cei îndreptățiți cu competențe în domeniul sanitar fiind foarte atenți la aceste evoluții.
Realizator: Pe de altă parte, ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut un apel la prudenţă. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare, precum cel din școala bucureșteană – a declarat ministrul. El a mai spus că numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră./atataru#HUN

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 ianuarie