Faptele bune sunt hrană pentru suflet

„Atunci când lucrurile se fac cu Dumnezeu și cu dragoste faţă de semeni nu mai simți greul” – a scris părintele Huluță Sorin-George, într-o scrisoare de mulţumire adresată tuturor participanţilor la acţiunea de ajutorare a câtorva zeci de persoane bolnave de cancer din oraşul Soroca, Basarabia.

În ciuda situaţiei şi a restricţiilor epidemiologice cauzate de răspândirea coronavirusului, în luna ianuarie a fost dusă la bun sfârşit distribuirea darurilor şi donaţiilor făcute în cadrul Parteneriatului educaţional „Vise împlinite de la inimă la inimă”, realizat între Şcoala Gimnazială Nr. 66 din Bucureşti, cu aprobarea doamnei directoare Tereza Mureşan şi sub coordonarea doamnei profesoare Rodica David, şi Liceul Teoretic „Ion Creangă” din oraşul Soroca, Republica Moldova, reprezentat de doamna profesoară-coordonator Olga Gherghelejiu, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română „Sfinții Martiri Brâncoveni” din oraşul Soroca, reprezentată de preotul-paroh Huluță Sorin-George, şi cu sprijinul părintelui Iulian Damian de la Suceava.

Pachete cu scutece pentru adulți și copii, produse de îngrijire corporală speciale pentru persoane imobilizate la pat, șervețele umede, trimise cu mult drag din România pentru frații din Basarabia, au ajuns la câteva zeci de persoane, adulţi şi copii bolnavi de cancer. Tinerii voluntari ai Centrului de Voluntariat de pe lângă Parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni”, care au distribuit darurile cu sprijinul asistentului social al Asociației Obștești „Angellus” din Soroca – Centrul de îngrijire a bolnavilor de cancer, au mărturisit cu emoție că au trecut printr-o experiență emoționantă, căci în durerile și chinul bătrânilor și al copiilor bolnavi, pe feţele acestora a putut fi citită și bucuria că nu sunt uitați.

Acţiunea umanitară de pregătire a darurilor pentru adulţi şi copii bolnavi de cancer a fost iniţiată în luna decembrie 2020 de doamna profesoară Rodica David, cu participarea tuturor doritorilor – elevi şi părinţi. Din donaţiile colectate au fost achiziţionate pachete cu scutece, produse de îngrijire corporală, șervețele umede şi alte lucruri necesare persoanelor imobilizate la pat. Produsele cumpărate au fost apoi ambalate și expediate la Suceava. De acolo, acestea au fost trecute peste frontieră de către părintele Iulian Damian, în patru tranșe, fiind transportate la Centrul Social al Parohiei „Sfinții Martiri Brâncoveni”. În preajma sărbătorilor prilejuite de Nașterea Domnului pe stil vechi, toate lucrurile cumpărate au fost așezate în pachete și, conform listelor întocmite au fost dăruite celor care au avut atât de multă nevoie de ele.

În scrisoarea sa de mulţumire, părintele Huluță Sorin-George şi-a exprimat convingerea că „aceste gesturi, pline de generozitate şi altruism, nu vor rămâne nerăsplătite înaintea Celui ce ne ține pe toți cu bunătatea Sa” şi a lansat tuturor o invitaţie „de a vizita cetatea Sorocii şi Parohia în care au fost semănate, la aceste sărbători ale greului an 2020, semințele bucuriei”./ssirbu/schelaru

RADOR – 27 ianuarie