Realizator: Este a doua zi de proteste în fața sediului Ministerului Sănătății în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș”. Reporterul nostru, Adriana Turea, se află la fața locului și este acum în direct cu noi. Bună seara!
Reporter: Bună seara. Zeci de persoane s-au adunat în fața Ministerului Sănătății, în a doua zi de proteste – în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș” – care, acum două minute, s-au mutat în fața Ministerului de Interne. La fața locului este şi senatoarea AUR Diana Şoşoacă. Aceasta şi-a exprimat intenţia de a intra în clădirea Ministerului Sănătății pentru a lua legătura cu ministrul Vlad Voiculescu. Persoanele prezente la protest au steaguri și vuvuzele și solicită o reformă a sistemului de sănătate, precum și asumarea responsabilităţii în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș”.
Jandarmii recomandă protestatarilor să păstreze distanța fizică față de celelalte persoane și să poarte în mod corespunzător masca de protecție. Aceștia reamintesc faptul că pe timpul stării de alertă, conform legii, numărul participanților la orice fel de întruniri în spații deschise trebuie să fie de maximum 100 de persoane.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (31 ianuarie)