Andri Kobolev a declarat că sistarea Nord Stream 2 este o chestiune de viață şi de moarte

Preşedintele Companiei Naftohaz din Ucraina, Andri Kobolev, a comentat afirmaţiile președintelui rus, Vladimir Putin, cu privire la proiectul privind construirea gazoductului Nord Stream 2.
„Îmi voi permite să nu fiu de acord cu domnul Putin. Nord Stream 2 este, în primul rând, un instrument, prin intermediul căruia se doreşte ca Ucraina să devină lipsită de apărare împotriva agresiunii militare rusești. Prin urmare, pentru el, acest proiect economic lipsit de sens are un sens geopolitic destul de perceptibil”, a scris Kobolev pe Facebook. Potrivit acestuia, „Sistarea Nord Stream 2 este, fără exagerare, o chestiune de viață şi de moarte pentru cetățenii ucraineni”.
Președintele rus Vladimir Putin a comentat situația cu privire la construcția gazoductului Nord Stream 2: „De ce totul se învârte în jurul Nord Stream 2?” „Vor să impună Rusia să plătească pentru proiectul lor geopolitic (al Occidentului – nota RUSSIA TODAY, RT) din Ucraina”, a afirmat miercuri liderul de la Kremlin. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a menționat, în acest context, că „absolut totul este destul de primitiv”.
Ministrul rus adjunct de externe, Serghei Riabov, a declarat miercuri că proiectul privind construirea gazoductului Nord Stream 2 va fi realizat, în pofida sancțiunilor SUA.
Pe 17 februarie presa americană informa că membri ai Congresului SUA au transmis o solicitare secretarului de stat american, Anthony Blinken, prin care cer să li se ofere informații cu privire la aplicarea unor sancțiuni suplimentare împotriva proiectului de construire a gazoductului Nord Stream 2./vdraguta/atataru

(www.russian.rt.com – 18 februarie)