Partidul de guvernământ a zădărnicit desfăşurarea reuniunii Consiliului Parlamentului Armeniei

Pentru a doua oară, grupul parlamentar Pasul Meu, din Armenia, a întrerupt ședința Consiliului Parlamentului Armeniei, pentru a nu asigura cvorumul necesar, a declarat pentru Agenţia de presă RIA NOVOSTI, Arman Abovian, un deputat din Partidul de opoziție Armenia Prosperă.
Reuniunea Consiliului Legislativului era programată pentru ora 10:00, ora Moscovei. În cazul în care Consiliul aproba agenda propusă de opoziție – examinarea situației politice interne din țară și problema abolirii Legii marțiale – urma să aibă loc o sesiune extraordinară a Parlamentului.
Constituția armeană prevede trei zile pentru a lua decizia cu privire la demisia șefului Statului Major al Armatei Armene.
„Grupul parlamentar aflat la guvernare a întrerupt ședința consiliului. Termenul acordat pentru asigurarea cvorumului a expirat. Reuniunea nu va mai avea loc”, a precizat Abovian. Joi, opoziția nu a reușit să convoace reuniunea, din lipsă de cvorum.
O nouă criză politică a izbucnit la Erevan, după declaraţiile imprudente făcute de premierul armean, Nikol Paşinian referitoare la rachetele rusești Iskander. Adjunctul șefului Statului Major al Armatei Armeniei, potrivit mass-media, l-a ridiculizat pe premier, fapt pentru care a fost demis. Ca urmare, şi șefului Statului Major al Armatei Armeniei i s-a propus să demisioneze. Joi dimineață, Forțele Armate Armene au emis o declarație, prin care cereau demisia lui Paşinian. Premierul a calificat acest fapt drept o tentativă de lovitură de stat militară și și-a îndemnat susținătorii să iasă în stradă. Între timp, opoziția a ridicat baricade și a amenajat un camping lângă Parlament, susţinând că nu este de acord să negocieze cu autoritățile și cere demisia premierului Armeniei, Nikol Paşinian./vdraguta/sdm2

(www.ria.ru – 26 februarie)